
Şirketin İş Ortağı Programı'ndaki YouTube içerik oluşturucuları, reklamlar, abonelikler, bağışlar, canlı yayın özellikleri ve YouTube Premium geliri yoluyla bir dizi farklı yolla para kazanabilirler. Pek çok değişken var ve şimdi YouTube sonunda tüm bu sayıları tek bir yerde topluyor ve bu bilgileri içerik oluşturuculara RPM adı verilen yeni bir para kazanma metriği biçiminde veriyor.
BGBG veya bin başına gelir, YouTube içerik oluşturucularının halihazırda BGBM veya bin başına maliyet (bazen bin başına maliyet olarak da adlandırılır) olarak anılan standart metriği ele alır. İkisi benzer gelse de, iki farklı şey yapıyorlar. RPM, kanallarını büyütmeye ve aylık gelirlerinin nereden geldiğini anlamaya çalışan içerik oluşturucular için çok daha kullanışlıdır.
BGBM, YouTube gelir payını almadan önce her 1000 reklam gösteriminin maliyetini ölçer, ancak BGBM, YouTube kesintiyi aldıktan sonra bir içerik oluşturucunun toplam gelirini (hem reklamlardan hem de diğer para kazanma alanlarından) gösterir. Bu, içerik oluşturucuların ne kadar para kazandığına ilişkin bir değişikliği temsil etmez. Bunun yerine, içerik oluşturucuların nereden para kazandıklarını ve gelir paylaşımının nasıl bozulduğunu daha iyi anlamalarına yardımcı oluyor.
"Sanki her ay maaş çeki alıyorsunuz, ancak tam olarak nasıl olduğundan emin değilsiniz Şu anda platformun baş içerik oluşturucu irtibat görevlisi olarak çalışan eski bir YouTube içerik oluşturucusu Matt Koval, Twitter'da söyledi.
Örneğin BGBG, para kazanılmayan videolar dahil olmak üzere toplam video görüntüleme sayısını içerir. Bu, içerik oluşturuculara görüntüleme oluşturan ancak para kazanmaya uygun olmayan videolardan ve gelecekteki videolardan para kazanılmasını sağlamak için yapabilecekleri değişikliklerden gelir açısından ne kadar mahrum kalabileceklerini göstermek için tasarlanmıştır.Google'ın destek sayfalarındaki yeni bir blogda "BGBG, YouTube'da kazandığınız oranın anlık görüntüsüdür" yazıyor. "BGBG yükselir veya düşer, gelir stratejinizde işe yarayan veya çalışmayan şeylerin iyi bir göstergesidir."
YouTube'un RPM'yi tanıtması, BGBM sayılarının alakasız olduğu anlamına gelmez. BGBM ne kadar yüksekse, bir reklamveren o reklam için o kadar fazla ödeme yapar ve bir içerik oluşturucu bir videodan o kadar çok para kazanır. Bir içerik oluşturucunun BGBM'si daha yüksekse, belirli bir reklamverenin o içerik oluşturucunun kanalını ve videolarını ne kadar değerli bulduğunun oldukça iyi bir göstergesi olabilir. YouTube’un yeni BGBG istatistiği aynı türden bir reklam göstergesi göstermeyecektir.
İçerik oluşturuculara BGBG metriğiyle ilgili güven veren şey, platformda para kazanmanın son birkaç yılda bile ne kadar değiştiğini kabul etmesidir. YouTube, VidCon 2019'da kanal üyelikleri (abonelikler), Super Chat gibi canlı sohbet özellikleri (bağışlar) ve içerik oluşturucuların kanallarındaki ürün rafları dahil olmak üzere alternatif para kazanma özelliğini sunmaya başladı. platform.
Önceden, videonun ortasında gösterilen reklamları etkinleştirmek için bir videonun 10 dakikaya ulaşması gerekiyordu (dolayısıyla YouTube'da ortaya çıkan 10:01 meme).CEO Susan Wojcicki, içerik oluşturucu topluluğuna gönderdiği bir dizi açık mektupta, şeffaflığın kendisi ve ekibinin üzerinde çalışmak isteyeceği bir şey olduğunu belirtti. Bu, içerik oluşturuculara nasıl ödeme yapıldığına dair şeffaflığı içerir. Dolayısıyla, içerik oluşturucular için daha iyi strateji oluşturabilmeleri için her gelir akışını parçalayacağını umduğumuz RPM gibi yeni bir metriği tanıtmak, doğru yönde atılmış sağlam bir adımdır.
.Satın Al
Çanakkale Haber
Ağrı Haber
Artvin Haber
Balıkesir Haber
Bilecik Haber
Bitlis Haber
Bolu Haber
Burdur Haber
Maraş Haber
Sivas Haber
Çankırı Haber
Rize Haber
Çorum Haber
Diyarbakır Haber
Edirne Haber
Erzincan Haber
Eskişehir Haber
Amasya Haber
Gümüşhane Haber
Isparta Haber
Kars Haber