
Salı günü yaptığı açıklamada, Facebook'un özel haber bölümünü genişletmeyi planladığını ve İngiltere, Almanya, Fransa, Hindistan ve Brezilya'yı olası alıcılar olarak "dikkate aldığını" söyledi. Şirketin zaman çizelgesi belirsiz: "önümüzdeki altı aydan bir yıla kadar", bu nedenle Facebook'un henüz yakın olmayan bir şeyi neden duyuracağı merak konusu. Ancak Facebook'un haber sektörüyle olan değişken geçmişi ve platformların içerikleri için haber kuruluşlarına ödeme yapmalarını zorunlu kılma eğilimi göz önüne alındığında, şirketin bir sonraki hamlesi için suları test etmesi mümkündür.
Facebook, Haberler sekmesini başlattı. Haziran ayında ABD kitlelerine, katılan yayıncılara ödeme yapmayı planlıyor. Ortak olarak kalifiye olmak için Facebook, yayıncıların kendi bütünlük standartlarını geçmesini ve yeterince geniş kitlelere sahip olmasını istedi. Tıklama tuzağı, telif hakkı ihlalleri ve sansasyonel içerik için gönderileri izlemek için üçüncü taraf doğruluk denetleyicilerine güveneceğini söyledi.
Bir sonraki Haber sekmesini alabilecek olası ülkeler listesinde önemli ölçüde eksik olan Avustralya, kısa süre önce teknoloji platformlarını, yaydıkları ücretsiz içerik için ödeme yapmaya yardımcı olmaya zorlama planlarını açıkladı. Facebook’un gelecekteki olası Haberler hedefleri listesinde yer alan Fransa, Google’a Nisan ayında Fransız yayıncıların içeriği için ödeme yapma talimatı verdi.
Salı günkü duyuruda, küresel haber ortaklıklarından sorumlu şirketin başkan yardımcısı Campbell Brown, Haber içeriğinin tüketici alışkanlıklarına ayak uydurmak için ülkeye göre değişebileceğini söyledi. Brown, "Deneyimi uyarlamak ve insanlara değerli bir deneyim sunmanın yollarını test etmek ve aynı zamanda yayıncıların iş modellerini onurlandırmak için her ülkedeki haber ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışacağız," diye yazdı.
ABD'deki ve diğer yerlerdeki haber yayıncılarının Facebook'un haber çabalarına karşı dikkatli olmaları için pek çok neden var. Haber Kaynağı algoritması ve reklam işi, özellikle yerel haber yayıncıları için endüstri için yıkıcı olduğunu kanıtladı. Ve haberlerdeki geçmiş performansı, yayıncıların Facebook'un video platformundan yararlanmak isteyen video prodüksiyonuna kaynak akıttıkları 2010'ların başlarında ve ortalarında yaşanan kötü şöhretli "pivot to video" hareketi de dahil olmak üzere, başarısızlıklarla doludur. Bununla birlikte, "Pivot to video", Facebook'un ölçümleri sıkıştırdığı ortaya çıktığı için, "kısa görüşlü başarısızlık" anlamına gelen bir slogan haline geldi. Ve tabii ki 2016 seçim döngüsünün fiyaskosu var ve Facebook muhafazakar medyaya karşı önyargılı olduğu suçlamaların ortasında Trending Topics bölümünü kaldırmasıyla sonuçlandı.
Düzenleyici ortam Facebook ve diğer sosyal medya için nasıl görünecek platformlar şu andan altı aydan bir yıl sonrasına kadar kimsenin tahmin edemeyeceği bir şey ve bu, en azından ABD'de Kasım başkanlık seçimlerinin sonucuna bağlı olabilir. O zamana kadar, Facebook kartlarını sandığa yakın tutuyor gibi görünüyor.
Çanakkale Haber
Ağrı Haber
Artvin Haber
Balıkesir Haber
Bilecik Haber
Bitlis Haber
Bolu Haber
Burdur Haber
Maraş Haber
Sivas Haber
Çankırı Haber
Rize Haber
Çorum Haber
Diyarbakır Haber
Edirne Haber
Erzincan Haber
Eskişehir Haber
Amasya Haber
Gümüşhane Haber
Isparta Haber
Kars Haber
Kırşehir Haber
Kütahya Haber
Muş Haber
Sinop Haber
Tekirdağ Haber
Mardin Haber
Trabzon Haber
Tunceli Haber
Şanlıurfa Haber
Yozgat Haber
Zonguldak Haber
Bayburt Haber
Kırıkkale Haber
Batman Haber
Şırnak Haber
Bartın Haber
Yalova Haber
Karabük Haber
Kilis Haber
Iğdır Haber
Gaziantep Haber
Adıyaman Haber
Ankara Haber
İzmir Haber
Adana Haber
Kayseri Haber
Antalya Haber